PBL Logistics business case

Moxba-Metrex


Moxba-Metrex heeft zich gespecialiseerd in het milieuvriendelijk verwerken van gebruikte katalysatoren en metaalafval van uiteenlopende industrieën. Onder haar dienstverlening valt niet alleen verantwoorde recycling, maar ook het regelen van de vereiste documenten en transport. Voor dit laatste aspect vertrouwt Moxba-Metrex al meer dan tien jaar op PBL Logistics.

Moxba aan het werk Moxba aan het werk Moxba aan het werk

“PBL Logistics zorgt voor het overzicht, waardoor wij slechts één aanspreekpunt hebben.”


Hoge eisen

“Onze transportbehoefte strekt zich wereldwijd uit tot, in sommige gevallen, de meest afgelegen locaties. Vaak gaat het om grotere volumes milieu- gevaarlijk materiaal, waarbij we moeten voldoen aan zowel lokale regelgeving als internationale ver- dragen. Dat stelt hoge eisen aan onze processen. Zo willen we dat alles – van verpakking tot verscheping – op elkaar is afgestemd om ver- tragingen te voorkomen. Verpakkingsmaterialen moeten dus op tijd beschikbaar zijn, maar ook moeten er tijdig voldoende containers in de dichtstbijzijnde haven of ICD worden gepositioneerd en op de plaats van belading worden geleverd. Ook douanetechnisch en qua (export)documentatie dient alles in orde te zijn en moet de acceptatie door de rederij vooraf worden geregeld om een soepele wegvoering te kunnen garanderen. Een kleine rimpeling kan immers grote gevolgen hebben.”Eén aanspreekpunt

“Vanwege de complexiteit van het vervoerstraject vergen onze verschepingen een projectmatige aanpak, waarbij PBL Logistics als specialist in het transport van milieugevaarlijke stoffen verantwoordelijk is voor het gehele logistieke proces. PBL Logistics zorgt voor het overzicht, waardoor wij slechts één aanspreekpunt hebben. Dat is een groot voordeel. Bovendien heeft PBL Logistics meer dan eens bewezen adequaat te kunnen reageren op onvoorziene omstandigheden. Niet voor niets werken we al meer dan 10 jaar samen!”
Peter Velderman
International Trader bij Moxba-Metrex


Voor meer informatie bezoek de Moxba-Metrex website: www.moxba.com

Moxba-Metrex logoLogistics. And beyond.